Výborné jedlo z mletého mäsa. Na prípravu jednoduché, na chuť neprekonateľné. Dáte si?
Potrebujeme:
800 g mletého bravčového mäsa
300 g mletého kuracieho mäsa
1 cibuľu
200 ml mlieka
70 g chlebíka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, čierne mleté korenie
Na vrch:
200 ml kyslej smotany
2 vajcia
150 g tvrdého syra
Kôpor podľa chuti
Majonézu na ozdobu
Postup:
Chlieb namočíme do 100 ml mlieka, potom vyžmýkame a pridáme do mäsovej zmesi (zmiešame bravčové a kuracie mäsio). K mäsu pridáme aj nakrájanú cibuľku, soľ a koreniny.
Do mäsa pridáme aj zvyšné mlieko a vymiešame jednotnú hmotu. Ja si mäso meliem sama doma a zvyšné mlieko vždy prelejem cez mlynček. Ak sa vám hmota zdá príliš tekutá, pridajte trochu strúhanky alebo ovsených vločiek.
Z hmoty tvoríme jednotlivé fašírky, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Syr nastrúhame na strúhadle, zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami a nadrobno nakrájaným kôprom. Navrstvíme na povrch mäsa.
Nakoniec som ešte navrstvila do cukrárenského vrecka trochu majonézy a ozdobila vrch fašírok. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri teplote 200 stupňov. Prípadne pečte tak dlho, aby bolo mäsko upečené – záleží to od rúry, aj od hrúbky fašíriek.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Klára H.