Krkovička pečená s kyslou kapustou. Je to neskutočná lahôdka!
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
1 veľkú cibuľu
1 kg kyslej kapusty
Vývar
2-3 lyžice oleja
Soľ, čierne mleté korenie, červenú papriku, sušený cesnak
Postup:
Krkovičku v celku si narežme na pláty ako harmoniku, dávame však pozor, aby sme mäso celkom neprerezali.
Mäso dobre nakoreníme, nasolíme a do zárezov vložíme plátky cibule.
Potom dáme marinovať aj na celú noc do chladničky.
Na druhý deň na dno pekáča 1 lyžicu oleja, dobre prepláchnutú kyslú kapustu a prelejeme vývarom.
Do zárezov v mäsku navrstvíme tiež kyslú kapustu. Potom prikryjeme opäť vrstvou kapusty a prelejeme asi pol šálkou vývaru. Zakryjeme, dáme do vyhriatej rúry, kde pečieme 2 hodiny pri teplote 200 stupňov.
Hotov! :-)