Výborný zákusok na nedeľné popoludnie. Určite sa oplatí vyskúšať ho, my ho robíme každučký týždeň!
Potrebujeme:
Dlhé piškóty
500 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone alebo jemnéhot varohu
1 lyžičku vanilkového extraktu
3 banány
3 lyžice práškového cukru – prípadne podľa chuti
Na posypanie:
Strúhanú čokoládu
Postup:
Smotanu s práškovým cukrom ušľaháme na tuhú šľahačku. Macarpone tiež ušľaháme s vanilkovou arómou a potom obe hmota zmiešame. Piškóty uložíme na tácu a môžeme pokvapkať džúsom, mliekom, alebo kávou – ja najradšej používam pomarančový džús.
Na prvú vrstvu piškót navrstvíme krém, kolieska banánov, na banány opäť krém, krém sušienky, opäť pokvapkáme a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady. Môžete pokojne použiť aj okrúhle piškóty a vrstviť do okrúhlej formy. Vrch jednoducho posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť.
Mám pre vás ešte jeden skvelý tip, ak chcete pripraviť skutočnú delikatesu, stavte na šľahačkovú polevu. Pripravíte ju jednoducho z 180 ml smotany na šľahanie a 200 g horkej čokolády. Čokoládu jednoducho nalámeme na kúsky, pridáme do šľahačky, preložíme na necháme na plameni, kým sa čokoláda celkom nerozpustí. Necháme aspoň dve hodiny vychladnúť a potom prelejeme cez vrch zákusku. Táto poleva sa hodí aj na oné dezerty, ja ju dávam aj na torty. Ak ale chcete bleskovú verziu, stavte na kakao alebo strúhanú čokoládu.