Kapusta, ktorú sme si doslova zamilovali. Recept som našla na internete a skutočne chutí tak výborne, ako opisoval autor. K údenému mäsku alebo krkovičke už nič iné ani nepodávame.
Potrebujeme:
3 a ½ lyžice bravčovej masti
2 šálky nadrobno nakrájanej cibule
2 kg kyslej kapusty (premytej a odkvapkanej)
½ lyžičky čierneho mletého korenia
½ šálky hnedého cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 a ¾ šálky vody
Postup:
Masť zahrejeme na veľkej panvici. Pridáme cibuľku, čierne korenie a opražíme tak, aby cibuľka získala zlatistý nádych – asi 15 minút na slabom plameni. Pridáme kapustu, hnedý cukor, vodu a miešame tak, aby sa všetky prísady prepojili. Privedieme do varu, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni varíme asi 1 hodinu, prípadne aj menej, tak, aby sa tekutina zredukovala. Nakoniec len dochutíme a môžeme podávať, ako prílohu. Ak chceme podávať ako hlavné jedlo, do kapusty jednoducho počas varenia pridáme aj klobásu nakrájanú na kúsky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)