Perfektný nápad na sýty a veľmi chutný obedík. Stačia vám zemiaky a prísady, ktoré nájdete v chladničke. Môžete pridať aj nakrájanú klobásku, slaninu, kukuricu, šunku – jednoducho čokoľvek, čo potrebujete spotrebovať.
Potrebujeme:
16 ks stredne veľkých zemiaková
Soľ a korenie podľa chuti
300 ml vody
120 g leča
3 veľké cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3-4 strúčiky cesnaku
Slnečnicový olej
1,5 lyžičky sladkej papriky
10 vajec
Postup:
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode – nie celkom domäkka, aby sa zemiaky celkom nerozvarili.
Cibuľu orestujeme na rozpálenom oleji dozlatista. Potom pridáme červenú papriku, lečo, pretlačený cesnak a 300 ml vody, pridáme aj trochu soli a korenia. Všetko spolu necháme variť pod pokrievkou asi 20-25 minút.
Scedené zemiaky preložíme na plech a zalejeme 2/3 lečovej zmesi. Premiešame, pridáme zvyšok leča a na vrch rozbijeme vajcia. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty