Tento recept som získala už dávno, ale akosi som sa neodhodlala vyskúšať ho. Musím však povedať, že som bola veľmi milo prekvapená. Tento chlebík je veľmi chutný a úplne jednoduchý na prípravu. Zvládnete ho hravo za 5 minút. O všetko ostatné sa postará rúra. :-)
Potrebujeme:
500 g špaldovej múky
1 a ½ lyžičky soli
450 ml vody
1 bal. sušeného sdroždia
2 lyžičky chlebového korenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Voliteľné: semienka, rasca, hrubozrnná soľ
Postup:
V miske všetko zmiešame a cesto jednoducho nalejeme do podlhovastej formy na pečenie vyloženej papierom na pečenie. Šup do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 60 minút. Chlebík môžete pripraviť aj zo zmesi špaldovej a ražnej múky v pomere 1:1, do cesta je dobré vmiešať aj semienka, pokojne ich aj nasypte na povrch chlebíka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Mirka T.