Výborný koláčik na každú príležitosť, určite si ho zamiluje celá rodina. Tento krém mi poradila naša kaderníčka z dediny a priznám sa, že nikdy som neskúšala variť puding v jogurte, namiesto mlieka. Musím však povedať, že je to fantázia!
Potrebujeme:
Cesto:
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček cukru múčky
1 bal. prášku do pečiva
1 hrnček mlieka
½ hrnčeka oleja
1 lyžicu kakaa
Štipku soli
2 vajcia
Krém:
500 ml bieleho jogurtu
300 ml vody
2 bal. vanilkového pudingu
Práškový cukor podľa chuti
Čokoládové hoblinky na posypanie
150-200 g zmäknutého masla
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame v miske a vymiešame hladké cesto, ktoré navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov asi 30 minút.
Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. V hrnci zmiešame jogurt s vodou, pridáme pudingové prášky, rozmiešame a uvaríme hustú kašu (na miernom plameni za stáleho miešania). Do vychladnutej pudingovej kaše vmiešame maslo ušľahané s cukrom.
Krém navrstvíme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme hoblinkami čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)