Lečo som doteraz vždy pripravovala rovnakým spôsobom, všetko pekne podusiť na cibuľke, osoliť, okoreniť a nakoniec primiešať vajíčko, stačí však malá zmena a môže byť omnoho lepšie, vyskúšajte a posúďte sami.
Potrebujeme:
1 cibuľu
Paradajky nakrájané na kúsky
Papriku očistenú a nakrájanú na kolieska
1 lyžičku cukru alebo ½ -3/4 lyžičky medu
Slaninku nakrájanú nadrobno
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Klobásku nakrájanú na kúsky
Bravčovú masť
Postup:
Rozdiel spočíva v samotnej príprave, ale aj v pridaní sladkosti v podobe cukru, alebo medu. Sladidlo vytiahne a podčiarkne skvelú chuť ostatných prísad (funguje to podobne, ako keď dáte do krémov štipku soli).
Na rozpálenej panvici si speníme na troche masti cibuľku, potom pridáme slaninu a opečieme ju – nedusíme (paprika tak získa celkom novú chuť a je omnoho lepšia).
Keď je paprika opečená, pridáme rajčiny, soľ a korenie. Nakoniec pridáme aj sladidlo a premiešame. Vďaka opečeniu papriky sa lečo uvarí omnoho rýchlejšie, takže tesne pred koncom vmiešame do zmesi vajce a kúsky klobásky. Podávame hneď s čerstvým pečivom.
zdroj: eletmodszer