V meste máme jedno malé mäsiarstvo a tam mám istotu, že vždy dostanem perfektné výrobky a čerstvé mäsko. Nikdy som však nebola fanúšikom bravčových rezňov, radšej som mala tie hydinové, kvôli jemnejšiemu mäsku a kratšej príprave. Odkedy mi však poradil, ako zmäkčiť mäso tento pán, bravčové rezne by som jedla aj každý deň. Rozpadajú sa na jazyku a ešte ich aj rýchlejšie urobíte.
Potrebujeme:
4 plátky bravčových rezňov
2 šálky mlieka
2 cibule
Soľ, čierne korenie
Červenú papriku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na trojobal:
½ šálky strúhanky
2 vajcia
3 lyžice ovsených vločiek (do strúhanky)
½ šálky hl. múky
Olej na vyprážanie
Postup:
Cibuľku nakrájame na prúžky. Pripravíme dózu a vrstvíme do nej na striedačku cibuľu a bravčové plátky. Nakoniec zalejeme mlieko, prikryjeme fóliou a necháme pár hodín v chladničke. Potom mäso vyberieme, mlieko zlejeme a mäso osušíme obrúskom. Posypeme červenou paprikou a klasicky obalíme v trojobale. Vypražíme v rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista, mäska bude skôr hotové a na jazyku sa rozpadajúce!
Cibuľku scedenú z mlieka nevyhadzujte, ale obaľte ju v múke a tiež opražte, je to delikatesa!
Magda G.