Chystáte na voľné dni nejaké to stretnutie s rodinou, alebo priateľmi? Ak áno, prinášame vám perfektný trik, vďaka ktorému zapôsobíte na všetkých prítomných. Ak si myslíte, že pizza je jedlo, s ktorým sa nedá nič kreatívne vymyslieť – okrem pridávania rôznych surovín na oblohu – tento trik si zapamätajte. Potrebujete k nemu obyčajné slamky na pitie.
Potrebujeme:
2 ks cesta na pizzu
Paradajkovú omáčku
1 mozzarellu
Schwarzwaldskú alebo obyčajnú šunku
Čierne olivy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vodu
4 slamky
Postup:
Kruhové cesto ulžoíme na pracovnú dosku a potrieme omáčkou a obložíme ďalšími prísadami (okrem sušenej šunky) – okraj cesta necháme voľný.
Okraj potrieme štetcom s vodou. Na okraj uložíme 4 slamky a následne celú pizzu prikryjeme druhým cestom. Okraje cesta – aj tú časť, kďe máme uložené slamky zatlačíme, aby sa cesto perfektne spojilo. Okraje cesta zahneme.
Teraz prichádza tá zábavná časť, cesto jednoducho nafúkneme a slamky vyberieme tak, aby nám neunikol vzduch.
Pečieme pri teplote 210 stupňov 12 minút.
Potom, ak máte odvahu, môžete vašim hosťom predviesť menšiu ohňovú šou – polejte trochou rumu a zapáľte, rum po chvíli dohorí a vyparí sa, cesto však získa celkom novú chuť.
Tento krok však môžete pokojne vynechať a vrchnú a spodnú časť jednoducho oddeľte nožnicami. Na pizzu uložte aj sušenú šunku a do oddelenej časti cesta vložte rukolu a pridajte trochu oleja a balsamica. Použijete ju ako jedlú šalátovú misku. A zeraz sa môžete pustiť do výbornej hostiny!