Výborný koláčik, ktorý je úplne jednoduchý na prípravu a chutí podobne, ako obľúbený kávový nápoj. Mlieko, káva a čokoláda dávajú tomuto dezertu výnimočnú chuť!
Potrebujeme:
100 g mliečnej čokolády
5 lyžíc silnej kávy
500 g masla
250 g kr cukru
8 vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku soli
750 g hladkej múky
2 bal. prášku do pečiva
250 ml mlieka
2 lyžice mlieka
Postup:
Čokoládu nalímeme na menšie kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom do penovej hmoty, postupne do nej všľaháme jedno po druhom aj vajcia. Postupne pridáme aj 250 ml mlieka a sypké prísady (vymiešame jednotné cesto).
Cesto roozdelíme na 3 diely. Do prvého vmiešame čokoládu a ½ kávy (2,5 lyžíc). Do druhej časti vmiešame zvyšok kávy a do poslednej pridáme 2 lyžice mlieka.
Na plech vystlaný papierom navrstvíme najskôr prvú, potom druhú a napokon tretiu časť cesta. Nakoniec prejdeme po povrchu cesta lyžicou, aby sme vytvorili mramorovú štruktúru.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.
Podávame ku kávičke.