Poznáte langoše z jogurtového cesta? Sú neuveriteľne vláčne, lahodné a naplnia celú kuchyňu neodolateľnou vôňou. A najlepšie na nich je, že nemusíte čakať, kým vykysne cesto. Na chrumkavej dobrote si tak môžete pochutnávať už o pár minút.
Potrebujeme:
1 šálku bieleho jogurtu
2 šálky hladkej múky
1/2 lyžičky soli
½ lyžičky cukru
½ lyžičky jedlej sódy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šálku mäkkšieho strúhaného syra
Rastlinný olej na vyprážanie
Na náplň:
1 šálku strúhanej mozzarelly príp. iného mäkšieho syra
Na potretie:
1 strúčik cesnaku
Postup:
Jogurt zmiešame s cukrom, soľou a sódou. Pridáme múku, strúhaný syr a vypracujeme jemné a mäkké cesto.
Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí, z ktorých vyformujeme placky. Do stredu každej placky navrstvíme náplň, zavinieme, pretočíme a opäť jemne rozvaľkáme do tvaru placky – langoša.
Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
Hotové placky môžeme potrieť pretlačeným cesnakom
Prajeme vám dobú chuť! :-)
zdroj: vk