Tiež sa vám nedarí nikdy uvariť takú dobrú ryžu, akú robí vaša svokra? Tá moja mi našťastie poradila, ako na to. Jej zlepšovák používam dodnes a ryža je zakaždým perfektne uvarená!
Potrebujeme:
200 g ryže (umytej a odkvapkanej)
500 ml vody
1 strúčik cesnaku
1 cibuľu
10 ml oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Postup:
Zeleninu – cesnak aj cibuľku si nakrájame nadrobno. Na oleji opražíme cibuľu a po chvíľu pridáme aj cesnak – všetko spolu pár minút restujeme. Potom pridáme ryžu a opražíme – stačí tak 2-3 minútky (do sklovita). Potom pridáme vodu, soľ a zakryjeme pokrievkou. Keď začne voda vrieť, stiahneme plameň a stopneme si 5 minút. Pozor, ryžu nemiešame ani neskladáme pokrievku.
zdroj: pixaby
Po piatich minútach hrniec zložíme z plameňa, zabalíme do deky a dobre prikryjeme perinou – hovorí sa tomu vraj posteľová ryža. Najlepšie sú na to klasické hrubšie periny, ktoré dobre držia teplo. Ryža sa sama dovarí a voda sa krásne vsiakne do ryže. Bude perfektne uvarená