Bleskový slaný koláč z panvice

[mashshare]

Ak máte chuť na dobré jedlo, ale nemáte čas na zdĺhavé prípravy, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte vynikajúci slaný koláčik burek, ktorý pochádza z tureckej kuchyne a vyznačuje sa rýchlou prípravou a skvelou chuťou. Náplň koláča môžete meniť podľa svojej chuti ingrediencií, ktoré máte poruke. Fantastická je však aj táto „bryndzová“ verzia.

Potrebujeme:

5 plátov tenkého štrúdľového cesta

100 ml kyslej smotany

100 ml mlieka

50 ml rastlinného oleja

1 vajíčko

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g fety

50 g bryndze

2 hrste strúhanej mozzarelly

Lyžičku nasekanej petržlenovej vňate

Niekoľko listov čerstvej bazalky

Soľ čierne mleté korenie

50 ml rastlinného oleja

Postup:

V menšej miske zmiešame vajíčko, mlieko, smotanu a olej. Zmes dochutíme soľou a korením.

Pripravíme si panvicu s nepriľnavým povrchom a potrieme ju olejom. Na panvicu uložíme plátok cesta tak, aby prečnieval cez okraje. Na cesto natrieme smotanovo – vaječnú zmes.

Prikyjeme ďalším plátom cesta a okraje zložíme smerom dovnútra, aby cesto bolo trochu pokrčené. Na cesto opäť nanesieme smotanovo-vajíčkovú zmes a cesto posypeme strúhanou mozzarellou a lístkami bazalky. Potom opäť prikyjeme ďalším plátom – navrstvíme naň smotanovú zmes a na vrch rozdrobíme bryndzu, fetu a nasypeme petržlenovú vňať. Zakryjeme štvrtým plátom a opäť potrieme smotanovou zmesou. Prečnievajúce okraje cesta zahneme smerom dovnútra a prikryjeme posledným plátom. Rukami jemne zatlačíme.

Pečieme na slabom ohni pod pokrievkou cca 7-10 minút dozlatista. Potom povrch potrieme olejom a obrátime pomocou taniera na druhú stranu. Pečieme ďalších 10 minút dozlatista.

Podávame s olivovým olejom, červenou paprikou a zelenými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes