Bez éčok a chémie. Pripravte pre svoje deti dobrotu, po ktorej si oblížu všetky prsty.
Potrebujeme:
400 g hl. múky
250 g masla
100 g práškového cukru
1 vajce
2 lyžice nesladeného kakaa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu kyslej smotany
1 lyžičku jedlej sódy
Na krém:
2 bal. vanilkového pudingu
500 ml mlieka
4-5 lyžíc medu (môžete nahradiť 200 g práškového cukru)
1 lyžičku valkovej arómy
550 ml kyslej smotany 18%
Postup:
Maslo nakrájame na kocky a spolu s múkou vymiešame drobivú zmes. Pridáme práškový cukor sódu, kakao a potom aj kyslú smotanu, vajce a rýchlo vypracujeme tuhšie cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a jednu navrstvíme plech s papierom na pečenie – papier zvyknem zľahka pomúčiť.
Z puding. práškov a mlieka uvaríme hustý pruding. Necháme ho mierne vychladnúť a následne doň primiešame smotanu a med. Krém navrstvíme na cesto a prikryjeme druhým plát cesta, ktoré sme si rozvaľkali na veľkosť plechu.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.
Koláč necháme vychladnúť a následne ešte dobre vychladiť v chladničke. Podávame nakrájané na tyčinky.
zdroj: blikkruzs