Zmena môže byť niekedy nielen veľmi chutná, ale aj zdravá. Vyskúšajte karbonátky pnej zdravej pohánky a doprajte si namiesto klasického mäsového pokrmu vynikajúcu bezmäsitú alternatívu.
Potrebujeme:
200 g pohánky
1 lyžicu masla
1 cibuľu
600 ml vody
150 g strúhanky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
100g strúhaného syra (ideálne s nižším obsahom tuku)
Štipku majoránky
Soľ a korenie podľa chuti
1 strúčik cesnaku
2 lyžičky jarnej cibuľky nasekanej nadrobno (príp. petržlenu)
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme dozlatista osmažíme na masle. Pohánku prepláchneme vodou a pridáme k cibuli. Krátko osmažíme.
Potom zmes na panvici zalejeme vriacou vodou (cca 500 -600 ml) a uvaríme hustú kašu. Kašu doslíme a dokoreníme podľa chuti. Keď je hotová, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Do kaše pridáme vajcia, 1/3 strúhanky, majoránku, syr, pretlačný cesnak, jarnú cibuľku, soľ a korenie podľa chuti. Z hmoty tvarujeme jednotlivé karbonátky a vyprážame ich z oboch strán na rastlinnom oleji.
Podávame s čerstvou zeleninou, alebo so zemiakovou kašou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)