Chystáte rodinnú grilovačku a premýšľate o vhodnej prílohe k šťavnatým pochúťkam? Cesnaková bagetka je tým pravým doplnkom, po ktorom sa určite len tak zapráši. Lahodná chuť cesnaku, doplnená obľúbenými bylinkami robí z tohoto domáceho pečiva jedinečný zážitok pre chuťové poháriky. Len pozor, aby sa po nich nezľahla zem skôr, ako stihne grilovačka vôbec začať.
Potrebujeme:
Cesto:
400 g hladkej múky
1 lyžička kryštálového cukru
1/2 lyžičky soli
7 g sušeného droždia (alebo 20 g čerstvého)
260 ml mlieka
50 g masla
Náplň:
80 g masla
8 strúčikov cesnaku
2-3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Bylinky podľa vlastnej chuti
soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 rozšľahané vajce na potretie
Postup:
Najskôr pripravíme náplň. Maslo, soľ a prelisovaný cesnak spolu dôkladne vymiešame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a odložíme do chladničky.
Múku zmiešame so sušeným droždím, pridáme cukor, soľ a vlažné mlieko. Všetko spolu dôkladne vymiešame a nakoniec pridáme rozpustené maslo. Premiešame a necháme vykysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a rozdelíme na menšie časti – podľa toho, aké veľké bagety chceme mať. Každú časť si rozvaľkáme na kruh, ktorý potrieme pripravenou plnkou. Zrolujeme a uložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.
Nožom si vytvoríme na povrchu bagetiek rezy a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Zdroj: coolinarika