Tieto poháre by ste mali mať vždy poruke – pri slávnostnom obede, alebo grilovačke predstavujú nielen výbornú prílohu, osviežia, ale tiež vám pomôžu s trávením aj ťažších mäsových a mastných pochúťok. Ich najväčšou výhodou je však jednoduchá príprava ako aj to, že sú výborné už na druhý deň.
Potrebujeme:
15 ks väčších paradajok
15 ks cibule
2-3 hlávky cesnaku
Nálev (na 1 l vody):
2 lyžice octu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice trstinového cukru
2 lyžice soli
1 lyžicu oleja
2-3 bobkové listy
1-2 klinčeky
6-7 kúskov čierneho korenia
Postup:
Paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska, rovnako nakrájame aj cibuľu a cesnak.
Zeleninu vrstvíme do pohárov – vrstvu rajčín, pár kusov cesnaku a vrstvu cibule. Takto pokračujeme, kým nenaplníme poháre asi 1 cm od okraja.
Do hrnca nalejeme vodu a dáme na plameň. Keď voda zovrie, pridáme ostatné prísady a keď sa cukor rozpustí, potom, ešte horúcu tekutinu nalejeme zeleninu tak, aby siahala nad ňu. Poháre zavrieme a sterilizujeme 10 minút – stačí len toľko, aby chytili viečka.
Vyberieme z vody, obrátime hore dnom a necháme celkom vychladnúť. Na druhý deň si môžeme pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)