Šťavnatejšie a podľa mňa ešte chutnejšie, ako zemiakové chipsy. Na vyprážanie používam tvrdšie rajčiny – prípadne aj tie nie celkom dozreté. Jednoducho nakrájam na kolieska, obalíme v trojobale a je to. Super chuťovka na letné dni, určite lepšie ako hranolky, alebo iné „mastné“ pochúťky.
Potrebujeme:
4 paradajky
2 vajcia
Hladkú múku
Strúhanku
Soľ, korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Voliteľné:
Cesnakový prášok
Mletá rasca
Čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Paradajky umyjeme a nakrájame na pásiky. Ochutíme soľou a necháme na sitku, km sa vypotia. V miske rozšľaháme vajcia a v inej miske zmiešame strúhanku s koreninami, môžeme pridať aj trochu nastrúhaného parmezánu. Do poslednej misky nasypeme múku.
Plátky rajčín obalíme najskôr v múke, vajíčkach a nakoniec aj v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cocina.facilisimo