Tiež obľubujete starú dobrú klasiku – chlieb vo vajíčku? U nás doma je táto jednoduchá a rýchla pochúťka veľmi populárna. Odkedy som však vyskúšala menšiu úpravu klasického receptu, z obyčajného chlebíka vo vajíčku je vyhlásená pochúťka, po ktorej sa zapráši, len čo ju položím na stôl. Navyše, je to skvelý spôsob ako zužitkovať starší chlieb. Vyskúšajte sami a uvidíte, že aj zlatá klasika vás môže milo prekvapiť.
Potrebujeme:
Krajce chleba
50 g strúhaného syra
3 lyžice kyslej smtoany
1 lyžicu zelených byliniek (petržlenová vňať, kôpor, pažítka) – môžeme použiť aj sušené bylinky
Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
V miske zmiešame vajíčka so smotanou a strúhaným syrom. Pridáme bylinky, soľ, korenie a vymiešame cestíčko.
Krajce chleba obaľujeme v pripravenom cestíčku a vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ok