Výborná a úžasne krémová náplň do sladkých dobrôt. Ak obľubujete domáce pečivo s makom, buďte si istí, že nič lepšie neochutnáte!
Potrebujeme:
225 g celého maku
250 ml mlieka
60 g masla
125 g kr. cukru
štipka soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
Potrebujeme:
Celý mak som si zomlela v mlynčeku na kávu – nekupujem mletý, čerstvo namletý je omnoho chutnejší. Mlieko nalejeme na kastrólika, pridáme aj cukor, maslo a preložíme na plameň. Zahrievame, kým sa cukor a maslo celkom nerozpustí.
V miske rozmiešame vajcia, horúce mlieko zložíme z plameňa a slabým prúdom doň vmiešame vajcia– zmes by sa nesmie variť, aby sa vajcia nepremenili na praženicu. Ide len o to, aby sa zmes krásne zahustila a nadobudla krémovú konzistenciu. Dôkladne rozmiešame a keď sú obe zmesi spojené, preložíme na plameňa a varíme do zhustnutia. Zmes by mala mať konzistenciu ako hustejšia smotana. Potom pridáme mletý mak, soľ, dobre ešte raz všetko premiešame a odstránime z plameňa. Necháme vychladnúť a môžeme plniť. Zmes, ktorú nevyužijete môžete uložiť do chladničky, vydrží 3-4 dni.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)