Skvelý obed, ktorý vyčarujte len zo 4 ingrediencií. Áno, čítate dobre, toto jedlo nevyžaduje žiadnu náročnú prípravu a napriek tomu vás prekvapí vynikajúcou a lahodnou chuťou.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
250 g kyslej smotany
Korenie na pečené zemiaky (príp. iné korenie podľa chuti)
250 g strúhaného syra
Postup:
Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Kyslú smotanu zmiešame so 100 – 150 ml vody a korením na zemiaky. Dobre premiešame.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Plátky zemiakov preložíme na plech, ktorý sme si vymastili olejom alebo maslom. Zemiaky môžeme podľa chuti dosoliť.
Plátky zemiakov zalejeme smotanovou zmesou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 40-45 minút. 15 minút pred dopečením pridáme strúhaný syr a pečieme, kým sa nerozpustí.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk