Pečené zemiaky so smotanou

[mashshare]

Skvelý obed, ktorý vyčarujte len zo 4 ingrediencií. Áno, čítate dobre, toto jedlo nevyžaduje žiadnu náročnú prípravu a napriek tomu vás prekvapí vynikajúcou a lahodnou chuťou.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

250 g kyslej smotany

Korenie na pečené zemiaky (príp. iné korenie podľa chuti)

250 g strúhaného syra

Postup:

Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Kyslú smotanu zmiešame so 100 – 150 ml vody a korením na zemiaky. Dobre premiešame.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Plátky zemiakov preložíme na plech, ktorý sme si vymastili olejom alebo maslom. Zemiaky môžeme podľa chuti dosoliť.

Plátky zemiakov zalejeme smotanovou zmesou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 40-45 minút. 15 minút pred dopečením pridáme strúhaný syr a pečieme, kým sa nerozpustí.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes