A pokojne môžete vynechať aj klasický biely cukor. Stačí, ak ho nahradíte brezovým cukrom a v kréme zvolíte namiesto práškového cukru med. Táto torta je perfektná pre každého, kto miluje sladké, ale chce žiť trochu zdravšie.
Potrebujeme:
Na cesto:
3 bielky
60 g brezového cukru (alebo obyčajný cukor – 3 lyžice)
40 g kukuričného škrobu
20 g kakaa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
20 g masla
Štipku soli
Na krém:
1 bal. želatínového stužovača
200 g práškového cukru
500 g jemného tvarohu
125 g bieleho jogurtu
250 ml smotany na šľahanie
1 lyžičku vanilkovej arómy
Citrónovú šťavu a kôru z jedného citróna
Na vrch:
kakao
Postup:
Bielky ušľaháme so štipkou soli a cukrom. Potom postupne za stáleho šľahania pridávame do snehu škrob, kakao a zmäknuté maslo.
Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 24 cm a vymastíme ju maslom. Do formy nalejeme kakaové cesto, uhladíme a pečieme pri teplote 175 stupňov 14-15 minút.
Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku. Tvaroh vymiešame s jogurtom, cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Primiešame aj šľahačku tak, aby nám vznikla nadýchaná krémová hmota. Stužovač si pripravíme podľa návodu a vmiešame do krému. Krém navrstvíme na vychladnuté cesto a uhladíme.
Posypeme kakaom a necháme v chladničke vychladnúť aspoň 4-5 hodín.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj:nlcafe