Luxusný dezert s úžasnou chuťou tvarohu a čokolády. A vôbec sa nemusíte obávať zložitej a zdĺhavej prípravy, s našim fotopostupom zvládnete tieto vynikajúce rezy hravo, rýchlo a bez problémov. Pripravte si spolu s nami perfektnú víkendovú dobrotu!
Potrebujeme:
Šálka = 200 ml
Na tmavú vrstvu:
200 g horkej čokolády
125 g masla
1/2 – 1 šálku práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku soli
3 vajcia
½ lyžičky prášku do pečiva
1 a ¼ šálky polohrubej múky
Na bledú vrstvu:
400 g jemného tvarohu
1 plechovku kondenzovaného mlieka
2 vajcia
2 šálky hladkej múky
1 bal. vanilkového cukru
Ďalej budeme potrebovať:
Plech na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov a začneme pripravovať najskôr bledú vrstvu. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a vajíčkami. Potom do zmesi vmiešame kondenzované mlieko a postupne aj preosiatu múku. Premiešame, aby nám vznikla homogénna hmota a odložíme bokom.
Teraz je čas na prípravu tmavej vrstvy – čokoládového cesta. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, potom zložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Rozpustené maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a soľou do peny. Do zmesi postupne, po jednom všľahávame vajíčka. Do hmoty vmiešame aj vychladnutú rozpustenú čokoládu a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň čokoládové cesto. Na čokoládovej vrstve vytvoríme pomocou lyžice bledé „ostrovčeky“ a na ne opäť navrstvíme trochu čokoládovej hmoty (viď obrázok). Potom robíme cez tieto vrstvy ťahy lyžicou tak, aby sme vytvorili „mramorový“ efekt.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 – 45 minút.
Necháme vychladnút a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: Koolinar