Táto torta je skutočne neuveriteľne chutná. Môže za to dokonalá kombinácia chutí – maliny s jogurtom a čokoládou. Torta nie je presladená a napriek tomu, že vyzerá luxusne, zvládnete ju pripraviť bez problémov. Ak hľadáte niečo špeciálne, túto tortu rozhodne vyskúšajte!
Potrebujeme (na formu s priemerom 25 cm):
Na cesto:
100 g tmavej čokolády
110 g masla
220 g kr. cukru
80 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
30 g kakaa
1 lyžičku vanilkovej arómy
2 vajcia
½ lyžičky prášku do pečiva
Krém:
640 g bieleho jogurtu
80 g bielej čokolády
200 g práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru
500 ml smotany na šľahanie
1 stužovač
200 g malín
8 ks želatíny v plátoch
Malinové želé:
120 g malín
6-7 lyžičiek kr.cukru
5 g želatíny v prášku
2 lyžice studenej vody
Na vrch:
100 g tmavej čokolády
10 g masla
95 g smotany na šľahanie
Postup:
Nad parou rozpustíme maslo a čokoládu. Vajcia spolu s cukrom ušľaháme metličkou, pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a vanilku. Všetko dobre vymiešame a pridáme aj rozpustenú čokoládu. Cesto nalejeme do formy vymastenej a vysypanej múkou a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Necháme vychladnúť a po prípade môžeme vrch trochu orezať, aby bol čo najrovnejší. Vychladnuté cesto vložíme späť do formy.
4 želatínové plátky necháme napučať v studenej vode. V miske zmiešame jogurt s cukrom, vanilkovým cukrom a rozpustenou bielou čokoládou. Primiešame aj ušľahanú šľahačku. Krém rozdelíme na 2 polovice a jednu vložíme do chladničky.
Želatínu vymačkáme a rozpustíme miešaním v horúcej vode (nie vriacej). Potom vmiešame do ½ krému a ten navrstvíme na vychladnuté cesto. Uložíme do chladničky – ideálne aspoň na 1 hodinu, aby krém na korpuse dobre stuhol.
Teraz si vyrobíme malinové želé. Maliny zmiešame cukrom a preložíme na plameň, necháme rozvariť za stáleho miešania. Želatínu v prášku necháme napučať v studenej vode. Malinovo-cukrovú hmotu zložíme z plameňa a vmiešame do nej napučanú želatínu – miešaním rozpustíme. Túto hmotu rovnomerne navrstvíme na jogurtový krém a uložíme späť do chladničky.
Zvyšné 4 pláty tiež namočíme do studenej vody a necháme napučať. Maliny popučíme a vmiešame do druhej polovice krému. Želatínu vymačkáme, rozmiešame v horúcej vode a vmiešame do krému. Navrstvíme na malinovú želatínu a vložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
Nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme tmavú čokoládu s maslom a keď je zmes tekutá, pridáme aj smotanu na šľahanie. Polevu nalejeme na vrch torty a necháme dostatočne vychladiť v chladničke, aby všetky vrstvy stuhli. Potom môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked