Toto cestíčko nám veľmi chutilo na zelenine (cukete) ale aj na kuracích rezňoch. Je omnoho jednoduchšie ako trojobal a ešte lahodnejšie. Na mäso je postup prípravy rovnaký ako na cuketu. :-)
Potrebujeme:
1 cuketu
3 lyžice hladkej múky
2 lyžice solamylu
1 lyžičku sójovej omáčky
2 vajcia
4 strúčiky cesnaku
Štipku pálivej papriky alebo chilli
100 g najemno nastrúhaného syra
Perlivú minerálku podľa potreby
Voliteľné: Nadrobno nasekanú pažítku,tymián
Postup:
Cuketu ošúpeme a nakrájame na plátky necelý centimeter hrubé – prípadne môžete nakrájať aj na krúžky, tvar je len na vás.. Plátky osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom (na potretie stačí jeden strúčik, zvyšný cesnak vmiešame do cestíčka).
V miske zmiešame všetky prísady na cestíčko. Podľa potreby môžeme zriediť minerálkou, alebo naopak zahustiť múkou. Cestíčko by malo mať konzistenciu ako klasické cestíčko na obaľovanie (ako hustá smotana). Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
Podávame s obľúbenou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)