Potešte svojich najbližších slanou verziou obľúbeného dezertu. Lahodné spojenie rajčín a mozzarelly dodá tomuto pokrmu nie len lahodnú chuť, ale aj nefalšovaný taliansky šmrc. Neváhajte a vyskúšajte aj ďalšie obmeny tohto receptu, pridaním húb, póru či iných chutných ingrediencií.
Potrebujeme (na 7 ks) :
170 g múky (polovica hladkej, polovica polohrubej)
lyžička soli
lyžička prášku do pečiva
100 ml mlieka (môžete pridať aj trochu kefíru)
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
80 g rozpusteného masla
2 paradajky nakrájané nadrobno
1 mozzarellu nakrájanú nadrobno (príp. strúhanú)
vňať z jarnej cibuľky
lyžičku sušenej bazalky
mleté čierne korenie
Postup:
V miske si metličkou rozšľaháme vajce s mliekom. Pridáme maslo, bazalku, mleté čierne korenie, syr a zeleninu.
V ďalšej mise si zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a pridáme do tekutej zmesi. Dôkladne premiešame. Ak je zmes stále príliš riedka, pridáme polohrubú múku.
Cesto rozdelíme do jednotlivých formičiek na muffiny. Pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút pri teplote 180 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto dailyburn