Výborný dezert pre všetkých fanúšikov čokoládovo-mliečnych tyčiniek a koláčikov. Pripravíte ho jednoducho a u nás doma sa teší väčšej popularite ako dezerty známe z reklamy. Pripravte si poctivú dobrotu bez éčok a chémie.
Potrebujeme:
350 g polohrubej múky
50 g zmäknutého masla
200 g práškového cukru
2 vajcia
2 lyžice medu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1-2 lyžice kakaa
1 lyžičku jedlej sódy
Krém:
900 ml mlieka
3 bal. vanilkového pudingu
200 g práškového cukru
100 g masla
Med podľa chuti
Na vrch:
Horkú čokoládu
Maslo alebo olej
Postup:
Z mlieka a pudingových práškov uvaríme puding. Maslo našľaháme s cukrom a po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu. Ak sa vám výsledný krém zdá menej sladký, doslaďte medom.
V miske spracujeme všetky prísady na cesto – cesto by malo byť hutné a pevné, ak sa nám zdá riedke, jednoducho pridáme viac múky.
Cesto rozdelíme na dve polovice. Každú rozvaľkáme na obdĺžnik a uložíme na plech vystlaný papierom (rozmery plechu 30×35 cm). Každý plát pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.
Cesto necháme vychladnúť a medzi pláty jednoducho navrstvíme krém. Nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom alebo olejom a prelejeme cez vrch dezertu. Necháme stuhnúť, nakrájame a môžeme podávať.
Poznámka: Ak chcete krém vylepšiť a ozvláštniť, pridajte doň jemný tvaroh alebo kyslú smotanu. Výsledok je ešte krémovejší a chutnejší. Tiež zvyknem pridať zopár kvapiek vanilkovej arómy, neváhajte experimentovať, nemôžete sa pomýliť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked