Skvelý koláčik s jednouchou a rýchlou prípravou je tou pravou dobrotou k popoludňajšej kávičke. Ako náplň môžete použiť nielen jablká, ale ovocie, ktoré máte práve poruke. Vynikajúca je napríklad aj hrušková verzia! :-)
Potrebujeme:
3 vajcia
120 g kryštálového cukru
115 g hladkej múky
1 lyžičku vanilkovej esencie
3-4 sladké jablká
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Bielky ušľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺtky ušľaháme s vanilkovou esenciou a zvyšným cukrom do peny.
Bielkovú a žĺtkovú hmotu opatrne spojíme a postupne primiešavame múku. Postupujeme veľmi opatrne tak, aby cesto ostalo stále vzdušné a nadýchané.
Jablká umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Formu na pečenie s priemerom 20-23 cm vymastíme a vysypeme múkou. Potom na dno formy nalejeme ¾ cesta.
Na cesto uložíme plátky jabĺk a potom navrstvíme zvyšné cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút pri teplote 190 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk