Ak nemáte čas na prípravu zložitých jedál, ale radi by ste si dali niečo teplé a zdravé, máme pre vás skvelý recept, ktorý zvládnete za pár minút. Karfiol je vynikajúcim zdroj vitamínov a živín, ktorý z tejto zeleniny robia doslova superpotravinu. V kombinácii so syrom, vajíčkami a paradajkou vás však aj skvele zasýti.
Potrebujeme:
300 g karfiolu
20 ml olivového oleja
100 ml mlieka (mlieko môžeme nahradiť kyslou smotanou alebo bielym jogurtom)
1 paradajku
Štipku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
70 g nízkotučného strúhaného syra
4 vajcia
Kurkumu
Postup:
Karfiol najskôr upravíme blanšírovaním – to známena, že umytý karfiol rozdelíme na menšie ružičky a tie 2 minúty povaríme vo vriacej vode s trochou kurkumy. Potom karfiol okamžite preložíme do studenej – až ľadovej vody. Zelenina si vďaka tejto metóde zachová prirodzenú sviežosť, chuť a predovšetkým vitamíny.
Pripravíme si formičky, ktoré vymastíme olivovým olejom a do vnútra navrstvíme blanšírovaný karfiol. Karfiol pokryjeme plátkami paradajky.
Vajcia rozšľaháme s mliekom a štipkou soli, touto zmesou potom zalejeme zeleninu. Nakoniec posypeme vrch strúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)