Dnes som na obed zvolila jednoduchú a pritom skvelú variantu slaného koláča – tentokrát s lákavou kapustovo-klobáskovou náplňou. Ak máte aj vy chuť na niečo dobré, čo zároveň nevyžaduje zdĺhavú prípravu, tento recep sa vám určite bude hodiť! :-)
Potrebujeme:
Cesto:
250 g majonézy
250 g kyslej smotany
4 vajcia
1 lyžičku jedlej sódy
300 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Náplň:
400 g hlávkovej kapusty
400 g klobásky alebo párkov
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme hmotu, ktorá by mala mať konzistenciu hustej smotany.
Kapustu nakrájame na kocky a klobásu na menšie kúsky. Na panvici, alebo priamo na plechu rozpálime trochu oleja a krátko osmažíme klobásku. Potom pridáme kapustu a všetko spolu restujeme za stáleho miešania. Zmes môžeme osoliť a okoreniť podľa chuti.
Náplň potom jednoducho zalejeme cestom, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme, kým koláč nie je na povrchu hnedastý (viď obrázok).
Hotový koláč necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk