Plnená paprika je skvelý pokrm, ktorý možno pripraviť na množstvo spôsobov. Jednou z nich je moja obľúbená pečená verzia, plnená mletým mäsom, paradajkou, ochutená smotanou a posypaná vrstvou lahodného syra. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, výsledok však rozhodne stojí za to!
Potrebujeme (na prípravu 4 plnených paprík)
2 farebné papriky
200 – 300 g mletého mäsa
1 paradajku
Strúhaný syr na posypanie
1-2 lyžice kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie podľa chuti
Zelené bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, kôpor…)
Postup:
Papriky umyjeme, prekrojíme na polovice a odstránime semienka. Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Paradajku nakrájame na tenké plátky.
Vnútro paprík naplníme mletým mäsom, potrieme trochou kyslej smotany, posypeme bylinkami a na vrch uložíme paradajku.
Papriky vložíme do zapekacej misy, ktorú sme vymastili trochou oleja (prípadne pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie).
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Potom papriky vyberieme, opäť potrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme ďalších 10-15 minút, kým sa syr neroztopí a mäso nie je celkom pripravené.
Podávame posypané zelenými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ok