Zemiaky sú asi najbežnejšou surovinou, ktorú máme doma a používame ju hádam každý deň. Vďaka tomuto receptu ich premeníte na nevídanú pochúťku!
Potrebujeme:
1 – 1,5 kg mladých zemiakov, ošúpaných a nakrájaných
1,5 šálky smotany na šľahanie
Hrsť nadrobno nasekaného kôrpu
½ veľkej cibule
¼ šálky zmäknutého masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Zemiaky uvaríme v slanej vode. Kým sa zemiaky uvaria, na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľku a krátko osmažíme na panvici. Pridáme kôpor, dobre premiešame a nakoniec prilejeme aj smotanu. Privedieme do varu a potom zložíme z plameňa.
Keď sú zemiaky mäkké, scedíme a necháme mierne vychladnúť. Potom ich preložíme späť do hrnca a zalejeme omáčkou. Premiešame a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: claudiascookbook