Odborník vám ukáže geniálny tip, vďaka ktorému budú paradajky omnoho silnejšie, odolnejšie a prežijú aj počas ťažkých podmienok

Mnohí čitatelia budú zrejme prekvapení, ak im prezradíme, že aj paradajky možno štiepiť.

Štiepenie paradajok je v súčasnosti pomerne bežné a prináša so sebou celý rad výhod. Existujú rôzne techniky štiepenia, my vám ukážeme jeden, ktorý považujeme za najjednoduchší.

 

Výhody štiepenia paradajok:

  • Ide o ekologickú alternatívu k používaniu chemických dezinfekčných prostriedkov
  • Umožňuje pestovať paradajky v oblastiach, kde je slanšia pôda
  • Väčšia úroda a veľkosť plodov
  • Paradajky lepšie odolávajú suchu a nízkym teplotám
  • Zaštiepené paradajky dokážu absorbovať viac živín z pôdy

 

Ako na to

Potrebovať budeme žiletku a zušľachťovacie klipy na upevnenie oboch rastlín. Rez sa robí pod 45 stupňovým uhlom. Rez je najvhodnejšie robiť počas chladnejších jarných dní. Takto budú mať rastliny čas na odpočinok a budú sa sústrediť na liečenie rán.

Odstrihneme hornú časť podnoží, jediná vec, ktorá nás zaujíma, sú korene a spojíme obe rastliny tak, ako vidíte na obrázku vyššie. Upevníme zušľachťovacími klipmi a obe nohy umiestnime do kvetináča s priemerom približne 10 cm.

Po týždni odstránime klipy a skontrolujeme ranu, ktorá by mala byť dobre uzdravená.

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.