Fantastická torta, ktorá určite zachutí celej rodine. Doprajte si nepečený dezert plný čokolády a sladkej smotany, s rýchlou a jednoduchou prípravou.
Potrebujeme:
100 g dlhých piškót
3-4 lyžičky ovocnej šťavy (čerešnovej, čučoriedkovej…)
500 ml smotany na šľahanie
500 ml mlieka
100 g hnedej čokolády
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g bielej čokolády
10 lyžíc kukuričného škrobu
4 lyžice cukru
2 bal. vanilkového cukru
Postup:
V hrnci zmiešame mieko so smotanou a vanilkovým aj kryštálovým cukrom. Zmes za stáleho miešania zahrievame na miernom plameni. Keď sa zmes začne variť, postupne – pomalých častiach pridáme škrob. Keď hmota začne hustnúť, zložíme z ohňa a stále miešame, aby nám nevznikli hrudky.
Hmotu rozdelíme na dve časti a do jednej pridáme bielu a do druhej hnedú čokoládu. Miešame, aby sa oba druhy čokolády v smotanovej hmote rozpustili.
Pripravíme si okrúhlu tortovú formu a vyložíme ju piškótami, ktoré predtým namáčame v ovocnej šťave. Obe smotanovo-čokoládové zmesi navrstvíme na piškóty, pričom striedame bielu a tmavú vrstvu.
Povrch torty môžeme ozdobiť podľa fantázie, napríklad pomocou šľahačky.
Hotovú tortu vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: moirecepti