Voláme ich falošné veterníky alebo mini veterníky.

Bublinky z lístkového cesta sú také fantastické a rýchle, že sa vám ani neoplatí robiť odpaľované cesto.
My na nich fičíme, odkedy som našla tento skvelý nápad od pani Alenky.
Ako pripraviť bubliny z lístkového cesta?
Potrebujeme:
Lístkové cesto
Smotana na šľahanie
Cukor podľa chuti

Voliteľné stužovač
Práškový cukor na pocukrovanie
Postup:
Cesto rozvaľkáme na tenký plát (3 mm hrubý) – najlepšie na prípravu tohoto receptu je použiť už rozvaľkané cesto.
Následne vykrajujeme z cesta kolieska.

Na pelchu vystlanom papierom na pečenie pečieme pri teplote 200 stupňov.
Základom je neotvárať rúru, inak cesto nevyskočí. Keď bubliny narastú, vyberieme z rúry a ešte teplé rozkrojíme.
Plníme obyčajnou vyšľahanou šľahačkou.

Pocukrujeme a je to – falošné veterníky (bublinky sú hotové).
Čím môžem bubliny plniť okrem šľahačky?
Tu je niekoľko chutných alternatívnych náplní, ktorými možno naplniť bubliny z lístkového cesta (falošné veterníky) — od klasických sladkých po svieže moderné varianty:
Klasické sladké náplne
Vanilkový krém – pudingový základ (vanilkový puding, mlieko, cukor, maslo) – nadýchaný a jemný.
Čokoládový krém – tmavý puding alebo roztopená kvalitná čokoláda so smotanou na šľahanie.

Karamelový sen – slaný karamel zmiešaný s vyšľahanou smotanou alebo mascarpone.
Orechová plnka – mleté vlašské orechy, cukor, trocha mlieka a rumu.
Kávový krém – instantná káva rozpustená v malom množstve horúcej vody, pridaná do mascarpone alebo smotanového krému.
Ovocné náplne
Jahodová pena – rozmixované jahody so smotanou na šľahanie a trochou želatíny na spevnenie.
Citrónový krém (lemon curd) – svieža a kyselkavá plnka, ktorá perfektne ladí s chrumkavým cestom.

Malinovo-tvarohový krém – tvaroh, šľahačka a rozpučené maliny (možno osladiť medom).
Mango alebo marakujový krém – exotický dotyk s jemnou sladkosťou.
Moderné a svieže kombinácie
Mascarpone s bielou čokoládou – luxusná, jemná a stabilná náplň.

Ricotta s medom a orechmi – ľahšia verzia s jemnou textúrou.
Kokosová pena – smotana na šľahanie, kokosové mlieko a strúhaný kokos.
Tiramisu plnka – mascarpone s trochou kávy a amaretta, jemne posypaná kakaom.


















