Bublinky z lístkového cesta: Na oslave mali taký obrovský úspech, že klasické veterníky už nerobím!

Bublinky z lístkového cesta sú také fantastické a rýchle, že sa vám ani neoplatí robiť odpaľované cesto.

Voláme ich falošné veterníky alebo mini veterníky.

 

 

Bublinky z lístkového cesta sú také fantastické a rýchle, že sa vám ani neoplatí robiť odpaľované cesto.

My na nich fičíme, odkedy som našla tento skvelý nápad od pani Alenky.

Ako pripraviť bubliny z lístkového cesta?

Potrebujeme:

Lístkové cesto

Smotana na šľahanie

Cukor podľa chuti

 

 

Voliteľné stužovač

Práškový cukor na pocukrovanie

Postup:

Cesto rozvaľkáme na tenký plát (3 mm hrubý) – najlepšie na prípravu tohoto receptu je použiť už rozvaľkané cesto.

Následne vykrajujeme z cesta kolieska.

 

 

Na pelchu vystlanom papierom na pečenie pečieme pri teplote 200 stupňov.

Základom je neotvárať rúru, inak cesto nevyskočí. Keď bubliny narastú, vyberieme z rúry a ešte teplé rozkrojíme.

Plníme obyčajnou vyšľahanou šľahačkou.

 

 

Pocukrujeme a je to – falošné veterníky (bublinky sú hotové).

Čím môžem bubliny plniť okrem šľahačky?

Tu je niekoľko chutných alternatívnych náplní, ktorými možno naplniť bubliny z lístkového cesta (falošné veterníky) — od klasických sladkých po svieže moderné varianty:

Klasické sladké náplne

Vanilkový krém – pudingový základ (vanilkový puding, mlieko, cukor, maslo) – nadýchaný a jemný.

Čokoládový krém – tmavý puding alebo roztopená kvalitná čokoláda so smotanou na šľahanie.

 

 

Karamelový sen – slaný karamel zmiešaný s vyšľahanou smotanou alebo mascarpone.

Orechová plnka – mleté vlašské orechy, cukor, trocha mlieka a rumu.

Kávový krém – instantná káva rozpustená v malom množstve horúcej vody, pridaná do mascarpone alebo smotanového krému.

Ovocné náplne

Jahodová pena – rozmixované jahody so smotanou na šľahanie a trochou želatíny na spevnenie.

Citrónový krém (lemon curd) – svieža a kyselkavá plnka, ktorá perfektne ladí s chrumkavým cestom.

 

 

Malinovo-tvarohový krém – tvaroh, šľahačka a rozpučené maliny (možno osladiť medom).

Mango alebo marakujový krém – exotický dotyk s jemnou sladkosťou.

Moderné a svieže kombinácie

Mascarpone s bielou čokoládou – luxusná, jemná a stabilná náplň.

 

 

Ricotta s medom a orechmi – ľahšia verzia s jemnou textúrou.

Kokosová pena – smotana na šľahanie, kokosové mlieko a strúhaný kokos.

Tiramisu plnka – mascarpone s trochou kávy a amaretta, jemne posypaná kakaom.

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes