Toto pred sviatkami vyvážite zlatom: 13 najlepších krémov do všetkých vašich dezertov, ktoré viete rýchlo pripraviť – na jednom mieste!

Všetky recepty na výborné krémy máte na jednom mieste!

Vynikajúca zbierka, ktorú nielen pred sviatkami využije každý. Varené aj nevarené krémy do všetkých vašich dezertov!

Univerzálny maslový krém

 

 

Potrebujeme:

250 g masla

4 žĺtky

150 g kryštálového cukru

1 lyžičku vanilkovej arómy

100 g práškového cukru

Postup:

V parnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom do zhustnutia.

Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť.

Medzitým v samostatnej miske ušľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom.

Do tejto zmesi postupne pridávame žĺtkovú zmes.

Vmiešame aj vanilkovú arómu a zmes prešľaháme ručným šľahačom, aby sme získali nadýchanú krémovú konzistenciu.

Krém navrstvíme na vychladnuté koláče alebo zákusky.

Hrk-hrk krém bez miešania

 

Potrebujeme:

1 tégliky smotany na šľahanie (spolu 750 ml)

2 konzervy mandarínkového kompótu (ovocie aj šťavu)

2 pudingy bez varenia Créme Olé

Postup:

Do dózy, ktorá je dobre uzatvárateľnej dózy nalejeme smotanu, pridáme mandarinkové kompóty aj so šťavou (ovocie môžeme nakrájať na drobnejšie). Prisypeme aj pudingy.

Zavrieme a trasieme asi 1-2 minúty, kým náv nevznikne hustá hmota.

Hmotu navrstvíme na korpus, alebo navrstvíme do pohárov, či na maslové sušienky, alebo piškóty (ako nepečenú tortu).

Vložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.

Varený vanilkový krém

 

 

Potrebujeme:

4 lyžice hl. múky

2 vajcia

4 dl mlieka

14 dkg práškového cukru

20 dkg masla alebo margarínu

1 vanilkový lusk

Postup:

Rozmiešajte celé vajcia s trochou mlieka a múkou.

Zvyšné mlieko dajte na plameň a keď zovrie, pridajte vaječnú zmes a vanilku. Uvarte hustý puding, zakryte celofánom a nechajte úplne vychladnúť.

Medzitým vyšľahajte maslo alebo margarín s práškovým cukrom a všľahajte ho do už studeného krému.

Čokoládový maslový krém

 

 

Potrebujeme:

15 dkg horkej čokolády

25 dkg masla

20 dkg práškového cukru

Postup:

Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom.

Tmavú čokoládu rozpustíme nad parou a potom ju premiešame s maslovým krémom.

5 minútový Salko krém

 

Potrebujeme:

350 g jemného tvarohu

175 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

65 g Salka

1 lyžičku vanilkovej arómy

Obľúbený likér, koňak alebo rum

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko.

Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.

Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi.

Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Môžeme plniť do zákuskov, tort, koláčov, alebo podávať len tak – napríklad s čerstvým ovocím.

Varený čokoládový krém

 

 

Potrebujeme:

50 dkg horkej čokolády

8 vajec

8 dkg nesladeného kakaového prášku

30 až 40 dkg kr. cukru

46 dkg masla

Postup:

Vajíčka a cukor preložíme do vodného kúpeľa a šľaháme, kým sa cukor celkom nerozpustí.

Potom necháme vychladiť na izbovú teplotu. Potom vezmite čerstvé maslo z chladničky a nakrájajte na malé kocky.

Zmiešajte do vaječnej hmoty. Čokoláda sa rozpustí nad vodnou parou a potom sa k nej prisype  kakaový prášok.

Zmiešajte a postupne pridajte čokoládovú hmotu do zmesi vajec a masla.

Dobre premiešajte.

Pred naplnením dezertov ho krátko dajte do chladničky.

Môže byť tiež použitý na dekoráciu, pretože dobre drží po aplikácií v cukrárenskom vrecku.

Mascarpone krém

 

 

Potrebujeme:

200 g mascarpone

200 ml smotany na šľahanie

cukor podľa chuti

Postup:

Možno najjednoduchší krém, ktorý zvládne aj začiatočník.

Vyšľahajte smotanu, potom pridajte hladké rozmiešané mascarpone a oslaďte podľa chuti.

Citrónový krém

 

 

Potrebujeme:

15 dkg práškového cukru

10 dkg masla

2 citrónovej šťavy

Postup:

Zmiešajte cukor a citrónovú šťavu, pridajte maslo a vyšľahajte na nadýchaný krém.

Smotanový krém

 

Potrebujeme:

200 g masla

100 ml smotany na šľahanie

200 g práškového cukru

1 vanilkový lusk

Postup:

Zahrejte na plameni smotanu s vanilkou, ale dávajte pozor, aby ste ju nevarili.

Zložte z ohňa, nechajte úplne vychladnúť a potom vyšľahajte šľahačom.

Vyšľahajte maslo s práškovým cukrom a pridajte šľahačku. Dobre premiešajte.

Krém z vlašských orechov

 

Potrebujeme:

3 lyžice kryštálového cukru

15 dkg mletých orechov

3 vajcia

2 dl bieleho vína

Postup:

Vajcia by mali byť oddelené, budete potrebovať bielky a žĺtky.

Vyšľahajte 3 vaječné žĺtky s cukrom nad parou a za stáleho miešania prilejte horúce biele víno.

Keď zmes zhustne, zložíme z plameňa a tejto zmoty zľahka vmiešame sneh z bielok a vlašské orechy.

Kokosový krém

 

Potrebujeme:

25 dkg masla alebo margarínu

10 dkg strúhaného kokosu

3 lyžice kr. cukru

15-20 dkg práškového cukru

1,5 balenia vanilkového pudingového prášku

7 dl mlieka

Postup:

Pudingový prášok zmiešajte s 2 dl mlieka a 3 lyžice kr. cukru.

Zvyšné 5 dl mlieka priveďte do varu, pridajte pudingovú zmes a uvarte hustý puding.

Keď ho odstránite z tepla, pridajte kokos, nechajte vychladnúť, potom premiešajte, až kým nebude krém hladký.

Vyšľahajte maslo alebo margarín s šľahačom, primiešajte cukor a všľahajte po lyžičkách do vychladnutého pudingu.

Vanilkovo – tvarohový krém

 

Potrebujeme:

25 dkg tvarohu

0,5 l smotany na šľahanie

2,5 dl kyslej smotany

1 balenie vanilkového pudingu

1-2 sáčky vanilkového cukru

strúhaná citrónová kôra

Práškový cukor podľa chuti

Postup:

Vyšľahajte smotanu na šľahanie s kyslou smotanu, cukrom a vmiešajte jemný tvaroh s cukrom a citrónovou kôrou. Vymiešame jednotnú zmes.

zdroj: receptneked

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes