Šťavnaté kuracie rolky zabalené v slaninke: Takto lahodné mäsko vás privedie do šialenstva!

Chrumkavé, šťavnaté a plné lahodnej chuti, tento recept si určite zamilujete.

Ak hľadáte recept, ktorý spojí jemnosť kuracieho mäsa, výraznú chuť slaniny a šťavnatú plnku z húb, syra a byliniek, tieto pečené kuracie rolky obalené v slaninke sú ideálnou voľbou.

 

 

Vzhľadom pripomínajú jedlo z reštaurácie, no pripravíte ich jednoducho aj doma.

Každé sústo prináša dokonale vyváženú kombináciu slaného, krémového a jemne pikantného tónu.

Ako pripraviť šťavnaté mäsové rolky?

Potrebujeme (na 2 porcie):

2 kuracie prsia (filety)

1 lyžička mletej papriky

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

 

 

150 g húb (šampiňóny alebo lesné huby)

150 g syra (napr. eidam, mozzarella alebo gouda)

hrsť nasekaného čerstvého petržlenu

8–10 plátkov slaniny

soľ, čierne korenie podľa chuti

1 lyžica oleja na restovanie

Postup:

1. Príprava mäsa

 

 

Kuracie prsia pozdĺžne prerežte na tenšie plátky a jemne ich naklepte medzi dvoma kúskami fólie, aby sa neroztrhli.

Ochuťte ich mletou paprikou, soľou a čiernym korením.

2. Príprava plnky

Na panvici rozohrejte lyžicu oleja.

Pridajte nasekanú cibuľu a restujte ju do sklovita.

Následne pridajte na plátky nakrájané huby a orestujte ich, kým sa odparí prebytočná tekutina.

 

 

Nakoniec pridajte pretlačený cesnak a krátko orestujte.

Stiahnite z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr a nasekaný petržlen. Plnka by mala byť hustá a aromatická.

3. Zabalenie roliek

Na každý plátok kuracieho mäsa položte porciu plnky. Mäso pevne zrolujte a každý závit obalte 3–4 plátkami slaniny.

 

 

Tip: Aby sa rolky počas pečenia nerozbalili, môžete ich zafixovať špáradlom alebo kuchynským povrázkom.

4. Pečenie

Rolky uložte do zapekacej misy, pridajte trochu vody alebo vývaru (asi 50 ml) a prikryte alobalom.

Pečte v rúre predhriatej na 190 °C približne 25 minút.

 

 

Potom odstráňte alobal a pečte ešte 10–15 minút, aby slanina získala zlatistú, chrumkavú farbu.

Podávanie

Hotové rolky nechajte chvíľu odpočívať, potom ich nakrájajte na plátky – na reze krásne vynikne vrstva syra a húb.
Podávajte s:

  • zemiakovou kašou,
  • pečenými zemiakmi,
  • alebo s ľahkým zeleninovým šalátom pre sviežu rovnováhu chutí.

Tipy na vylepšenie

 

 

Pre ešte výraznejšiu chuť môžete do plnky pridať nasekané sušené paradajky alebo kúsok údeného syra.

Ak uprednostňujete jemnejšie mäso, skúste namiesto kuracích pŕs použiť morčacie rezne.

Do výpeku po upečení pridajte trochu smotany a vytvorte rýchlu omáčku, ktorou môžete rolky poliať pri servírovaní.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes