Postup:
Do hrnca na sporáku nalejeme vodu a nasypeme cukor.
Pridáme margarín.
Nalámeme čokoládu a čakáme, kým sa všetko roztopí.
Keď začne všetko vrieť, metličkou premiešame.
Potom pridáme mleté sušienky, mleté orechy, šťavu a nastrúhanú kôru z pomaranča.
Premiešame a pár minút povaríme, aby sa všetko prepojilo.
Balenie tortových oblátok prekrojíme na polovicu.
Striedavo nanášame malinovú a vanilkovú plnku.
Potom dezert zaťažíme.
Na druhú polovicu oblátok rozotrieme orechovo-pomarančovú plnku.
Sušienku zaťažíme.
Obidve sušienky vložíme do chladničky.
Na arašidové koláčiky à la Snickers potrebujeme:
400 g kryštálového cukru
300 ml vody
250 g margarínu
200 g čokolády
300 g arašidov (rozmixovaných alebo nasekaných)
400 g mletých sušienok
Na polevu:
100 g čokolády
2-3 PL rastlinného oleja
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu a nasypeme cukor.
Pridáme na kocky nakrájaný margarín.
Nakoniec nalámeme čokoládu a necháme na ohni roztopiť.
Keď sa všetko roztopilo, pridáme pomleté sušienky a nasekané a pomleté neosolené arašidy.
Počas miešania krátko povaríme, kým zmes nezhustne.
Formu na pečenie (30 x 20 cm) vymastíme olejom.
Celú hmotu nalejeme do formy a zarovnáme.
Do misky nalámeme čokoládu a pridáme olej.
Roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli a polejeme vrch dezertu.
Nakoniec posypeme arašidmi a vložíme do chladničky.
Na grilážky potrebujeme:
300 g kryštálového cukru
2 PL svetlého džemu alebo medu
250 g margarínu
200 g mletých sušienok
1 veľký plát oblátok
200 g vlašských orechov (nasekaných alebo rozmixovaných)
Postup:
Do hrnca nasypeme cukor.
Za občasného zatrasenia hrnca necháme cukor skaramelizovať.
Na tvrdú podložku položíme papier na pečenie a plát oblátky.
Po rozpustení cukru pridáme džem alebo med.
Pridáme margarín a miešame, kým sa neroztopí.
Potom pridáme pomleté sušienky a orechy a spolu zmiešame.
Celú zmes nanesieme na oblátku a rovnomerne rozložíme.
Položíme ďalšiu oblátku a zatlačíme.
Papier preložíme cez dezert, niečím zaťažíme a vložíme do chladničky.
Na koláčiky s lieskovými orieškami a čokoládou potrebujeme:
250 g kryštálového cukru
200 g margarínu
300 g mletých sušienok
200 g opražených mletých lieskových orechov
100 g čokoládových lupienkov
2,5 oblátkového plátu
10 PL vody
Postup:
Do hrnca pridáme cukor margarín.
Pridáme čokoládu.
Nakoniec pridáme vodu a na sporáku necháme roztopiť.
Keď sa všetko rozpustí, pridáme mleté sušienky, orechy a premiešame.
Na oblátku nanesieme 1/4 plnky, prekryjeme ďalšou oblátkou a rukami zatlačíme.
Proces opakujeme, sušienku zaťažíme a vložíme do chladničky.
Na džemovo-orechovú roládu potrebujeme:
200 g mletých sušienok
50+50 g mletých vlašských orechov
100+100 g práškového cukru
1 PL vanilkového extraktu
5 PL marhuľového džemu
100 g margarínu
Na polevu:
100-150 g čokolády
3-4 PL rastlinného oleja
Postup:
Do hlbokej misky nasypeme mleté sušienky.
Pridáme 100 g cukru.
Potom pridáme 50 g vlašských orechov a 3 lyžice džemu.
Lyžicou premiešame.
V prípade potreby pridáme ešte džem, aby bola zmes jednotná.
Pridáme vanilkový extrakt a opäť premiešame.
Opäť podľa potreby pridáme džem a zamiešame.
Zmes vymiesime rukou.
V samostatnej miske zmiešame zmäknutý margarín s cukrom.
Po premiešaní pridáme 50 g pomletých vlašských orechov.
Dobre zamiešame.
Na stôl položíme papier na pečenie, vyložíme celú zmes a preložíme ďalším papierom.
Valčekom vyvaľkáme.
Potom cez okraje prehneme papier, na vrch položíme ďalší papier a opäť rozvaľkáme.
Rozotrieme plnku, zrolujeme a vložíme do chladničky.
Nakoniec polejeme roztopenou čokoládou oblátky a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:









































