Anjelsky nadýchaný perník: Dokonale voňavý a vláčny (Videonávod)!

Ak hľadáte dezert, ktorý zvládnete pripraviť bez zložitého postupu, no napriek tomu pôsobí ako z cukrárskej vitríny, tento perník bude tou pravou voľbou.

Predstavte si vôňu škorice a čokolády, ktorá sa pomaly šíri kuchyňou a prebúdza všetky zmysly.

 

 

Perník – symbol domácej pohody a detstva – sa dá pripraviť na nespočetné spôsoby, no tento recept vás očarí svojou jednoduchosťou a výsledkom, ktorý je skutočne anjelsky nadýchaný.

Každé sústo tohoto koláčika podľa autorky Jany C. sa doslova rozplýva na jazyku, pričom sladká aróma korenín vytvára dokonalú harmóniu chutí.

Ak hľadáte dezert, ktorý zvládnete pripraviť bez zložitého postupu, no napriek tomu pôsobí ako z cukrárskej vitríny, tento perník bude tou pravou voľbou.

 

 

Stačí pár bežných ingrediencií, trocha lásky a vône Vianoc sa postarajú o zvyšok.

Ako pripraviť Anjelsky nadýchaný perník?

Potrebujeme:

Cesto:

2 šálky hladkej múky

1 šálka polohrubej múky

2 šálky mlieka (480 ml)

 

 

1 šálka oleja (240 ml)

1 šálka cukru

1 čokoládový pudingový prášok (môže byť aj vanilkový)

2 vajcia

1 prášok do perníka

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

 

 

2 – 3 lyžice kvalitného kakaa

3 lyžice lekváru alebo marmelády

½ lyžičky mletej škorice

Na ozdobu:

200 g čokoládovej polevy

Ríbezľová alebo černicová zaváranina

Maliny (voliteľné)

Postup:

Príprava cesta:

 

 

Rúru predhrejeme na 185 °C.

V mise zmiešame hladkú a polohrubú múku s práškom do perníka, práškom do pečiva, kakaom, škoricou a pudingovým práškom.

V druhej mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom.

Pridáme olej, mlieko a lekvár, premiešame.

 

 

Suché ingrediencie postupne vmiešame do tekutých, aby vzniklo hladké cesto.

Pečenie:

Plech 37×43 cm vymastíme a vysypeme múkou, nalejeme do neho cesto.

Pečieme 30 – 40 minút pri 185 °C, kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.

Po upečení necháme vychladnúť.

Zdobenie:

 

 

Povrch perníka potrieme ríbezľovou alebo černicovou zaváraninou.

Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Pred podávaním môžeme ozdobiť čerstvými malinami alebo len poprášiť práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes