Ak hľadáte poctivé domáce jedlo, ktoré zasýti a poteší celú rodinu, tieto lahodné bravčové plátky v omáčke s ryžou sú tou pravou voľbou.

Mäkké, šťavnaté mäso sa pomaly dusí v jemnej, voňavej omáčke, ktorá dokonale ladí s nadýchanou ryžou.
Tento recept spája jednoduchosť prípravy s bohatou chuťou tradičnej kuchyne – ideálny obed či večera pre každého, kto má rád klasiku v modernej podobe.
Ako pripraviť bravčovú krkovičku v omáčke?
Potrebujeme:
Na mäso:
1 kg bravčová krkovička

soľ – podľa chuti
čierne korenie – podľa chuti
rastlinný olej – na vyprážanie
Omáčka:
2 cibuľa
50 g masla
3 strúčiky cesnaku
1/3 lyžičky soli
1/3 lyžičky čierneho korenia
1 lyžička tymiánu

2 lyžice dijonská horčica
2 lyžice sójová omáčka
1 lyžica hladkej múky
800 ml vody
150 g nakladanej uhorky
3 ks bobkového listu (môže, ale nemusí)
Na zdobenie:
petržlenová vňať
Postup:
Bravčové mäso nakrájajte na hrubšie plátky.

Po oboch stranách ich osoľte a okoreňte.
Pripravte si panvicu s olejom a dajte do nej bravčové plátky. Vymažte ich z oboch strán 6 minút.
Na rovnakú panvicu dajte nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 minúty ju smažte.
Pridajte maslo, pretlačený cesnak a premiešajte.

Osoľte, okoreňte a posypte tymianom. Pridajte dijonskú horčicu a sójovú omáčku.
Premiešajte a zalejte vodou. Potom pridajte nakladané uhorky a pokračujte v miešaní.
Osmažené bravčové mäso položte do omáčky, prikryte pokrievkou a varte 120 minút.

Nakoniec posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžou alebo prílohou podľa vlastného výberu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















