Fantasticky chutná krkovička v omáčke: Keď ju varím takto, nikdy nestvrdne, mäsko je šťavnaté a neskutočne dobré!

Tento recept spája jednoduchosť prípravy s bohatou chuťou tradičnej kuchyne – ideálny obed či večera pre každého, kto má rád klasiku v modernej podobe.

Ak hľadáte poctivé domáce jedlo, ktoré zasýti a poteší celú rodinu, tieto lahodné bravčové plátky v omáčke s ryžou sú tou pravou voľbou.

 

Mäkké, šťavnaté mäso sa pomaly dusí v jemnej, voňavej omáčke, ktorá dokonale ladí s nadýchanou ryžou.

Tento recept spája jednoduchosť prípravy s bohatou chuťou tradičnej kuchyne – ideálny obed či večera pre každého, kto má rád klasiku v modernej podobe.

Ako pripraviť bravčovú krkovičku v omáčke?

Potrebujeme:

Na mäso:

1 kg bravčová krkovička

 

 

soľ – podľa chuti

čierne korenie – podľa chuti

rastlinný olej – na vyprážanie

Omáčka:

2 cibuľa

50 g masla

3 strúčiky cesnaku

1/3 lyžičky soli

1/3 lyžičky čierneho korenia

1 lyžička tymiánu

 

 

2 lyžice dijonská horčica

2 lyžice sójová omáčka

1 lyžica hladkej múky

800 ml vody

150 g nakladanej uhorky

3 ks bobkového listu (môže, ale nemusí)

Na zdobenie:

petržlenová vňať

Postup:

Bravčové mäso nakrájajte na hrubšie plátky.

 

 

Po oboch stranách ich osoľte a okoreňte.

Pripravte si panvicu s olejom a dajte do nej bravčové plátky. Vymažte ich z oboch strán 6 minút.

Na rovnakú panvicu dajte nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 minúty ju smažte.

Pridajte maslo, pretlačený cesnak a premiešajte.

 

 

Osoľte, okoreňte a posypte tymianom. Pridajte dijonskú horčicu a sójovú omáčku.

Premiešajte a zalejte vodou. Potom pridajte nakladané uhorky a pokračujte v miešaní.

Osmažené bravčové mäso položte do omáčky, prikryte pokrievkou a varte 120 minút.

 

 

Nakoniec posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžou alebo prílohou podľa vlastného výberu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes