Lístkové cesto už nekupujem, toto je jednotka: Šikovné cesto z Bambina na všetky chuťovky – objednávajú ich aj na svadby!

Objednávajú si ich odo mňa aj na svadby a oslavy. Skúste :-).

Tieto koláčiky som jedla na krstinách pred asi siedmimi rokmi a hneď som pýtala recept.

 

 

Odvtedy som lístkové cesto ani raz neotvorila.

Toto je zaň perfektná náhrada a veľmi veľmi chutná – na všetky slané chuťovky.

Majú úspech, objednávajú si ich odo mňa aj na svadby a oslavy. Skúste :-).

Ako pripraviť cesto s bambinom?

Potrebujeme:

 

 

300 g hladkej múky

1 bal. prášok do pečiva

2  vajíčka

1 ks tavený syr v črievku (Bambino, prípadne môžete použiť aj trojuholníčky)

250 g maslo alebo zmäknutá hera

 

 

2 cl pálenka

1 lyžička soľ

1 vajce na potretie

podľa chuti, na posypanie:

sézam

strúhaný syr

ľanové semiačko

 

 

rasca

hrubozrnná soľ

obľúbené bylinky

Postup:

Vypracovať cesto.

Je redšie a lepivé, preto ho zabalíme do fólie.

 

 

Takto zabalené odložíme do chladničky, aspoň na 24 hodín.

Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme.

Rozvaľkáme na na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme tvary podľa nášho vkusu.

 

 

Potrieme vajíčkom, posypeme soľou, prípadne inými prísadami.

Vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes