Ak milujete jednoduché a voňavé koláče, tento jablkový zázrak si vás okamžite získa.

Na jeho prípravu nepotrebujete maslo ani olej – stačí jedno vajce, pár jabĺk a štipka kávy, ktorá mu dodá nezameniteľnú arómu aj chuť.
Výsledkom je neuveriteľne šťavnatý a nadýchaný koláč, ktorý vonia celou kuchyňou a chutí, akoby ste sa s ním natrápili celé dopoludnie.
Ideálny k šálke kávy alebo čaju, a pritom hotový z pár surovín, ktoré má doma každý.
Jednoducho dezert, ktorý dokazuje, že aj z mála sa dá vykúzliť veľa.
Ako pripraviť jablkový koláč s vôňou kávy?

Výborný koláčik z jabĺk a orechov. tento recept je u nás v rodine veľmi populárny.
Potrebujeme:
1 vajíčko
20 dkg cukru
1 vanilkový cukor
30 dkg nastrúhaných jabĺk

15 dkg hladkej múky
10 dkg mletých orechov
1 polievková lyžica instantnej kávy (voliteľné)
1 balenie prášku na pečenie
Glazúra:
roztopenú čokoládu

trchu tuku
Ďalej:
džem
káva na pokvapkanie
Postup:
Zmiešajte vajíčko s cukrom a strúhaným jablkom.
Prášok do pečiva sa zmieša s múkou, kávou a orechami.

Následne sa obe zmesi premiešajú.
Plech s rozmermi 20 × 30 cm vyložíme papierom na pečenie a nalejeme naň cesto.
V rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme 30-35 minút.
Na konci pečenia zvyknem pokryť alobalom – aby sa koláčik prepiekol, ale nespálil.

Hotový koláčik zvyknem pokvapkať jablkovou šťavou, alebo kávou.
Potom potrieme džemom alebo rozpustenou čokoládou.
Servírujeme nakrájaný na kocky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)


















