Žiadne čakanie ani prekladanie cesta.

Zmiešajte, vykrojte a pokojne si môžete otvoriť fľašu vína.
Tieto pagáčiky sú ako zázrak.
Ako pripraviť pagáčiky lenivej gazdinky?
Potrebujeme:
500 g polohrubej múky
250 g masla alebo jeden tuk na pečenie
1 téglik kyslej smotany
1 bal. kypriaceho prášku
1 lyžičku soli
1 źĺtok
Na potretie:

1 vajce
Na posypanie:
strúhaný syr
Voliteľné (na posypanie):

Celá rasca
Sezamové semienka
Hrubozrnná soľ
Mak celý
Postup:
Cesto pripravíme bez dlhej práce a najmä bez čakania.

Nachystajte si väčšiu misku, alebo vandlík.
Postupne pridávame všetky prísady:
nasypeme múku (ja sy ju zvyknem aj preosiať) a pridáme nakrájané maslo.

Pridáme aj kyslú smotanu a žĺtok.
Nakoniec aj prášok do pečiva a soľ.
Je dôležité povedať, že prísady by mali byť izbovej teploty – kyslá smotana, žĺtok aj maslo.

Všetko dôkladne vymiešame.
Preložíme na pracovnú dosku podsypanú múkou.
Rozvaľkáme na plát a môžeme vykrajovať.

Ja vykrajujem pomocou pohára, ale môžete použiť ľubovlné vykrajovátka.
Pagáčiky preložíme na plech vystlaný papierom.
Teraz potrieme vajíčkom a posypeme syrom.

Na posypanie môžeme použiť aj rascu, semienka, soľ alebo mak.
Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















