Ponorte sa do sveta maximálneho potešenia z pečenia a objavte koláč, ktorý očarí vaše chuťové poháriky.
Tento skvost sa stane stredobodom každej oslavy alebo rodinného stretnutia.
Fantastický recept na domáci čokoládový rez z youtube kanála Einfache Rezepte.
Ako pripraviť tortové rezy?
Potrebujeme:
Na kakaové cesto:
6 bielkov
110 g kryštálového cukru
6 žĺtkov
100 g univerzálnej múky
2 ČL sódy bikarbóny
20 g kakaa
Na svetlé cesto:
4 bielky
75 g kryštálového cukru
90 g univerzálnej múky
1 ČL prášku do pečiva
4 žĺtky
Na sirup:
200 ml vody
200 ml jahodového sirupu
Na polevu:
150 g čokolády
100 ml smotany na varenie
Na krém:
400 ml mlieka
60 g vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
200 g kryštálového cukru
štipku vanilkového struku alebo vanilkového extraktu
250 g masla
Postup:
Do misky s vanilkovým práškom alebo kukuričným škrobom nalejeme trochu mlieka.
Metličkou vymiešame.
Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca na sporáku.
Pridáme cukor a potom pridáme vanilkový struk alebo vanilkový extrakt.
Metličkou dôkladne vymiešame. Do hrnca nalejeme pudingovú zmes.
Zmes neustále miešame, kým nezhustne a nezačne vrieť.
Puding prelejeme do misky, prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Do nádoby od mixéra pridáme bielky, vyšľaháme tuhý sneh.
Počas šľahania postupne pridávame cukor. Potom počas šľahania po jednom pridávame žĺtky.
Do vajíčkovej zmesi cez sitko preosejeme múku so sódou bikarbónou a kakaom.
Špachtľou jemne premiešame.
Cesto rovnomerne nanesieme na dva plechy vystlané papierom na pečenie.
Plechy vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 5 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev). Po upečení cesto necháme úplne vychladnúť.
V mixéri vyšľaháme bielky, počas šľahania pridáme cukor.
Potom postupne počas šľahania po jednom pridávame žĺtky.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.
Špachtľou premiešame.
Cesto rovnomerne nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 10 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).
Maslo šľaháme mixérom, kým nezíska vzdušnú a ľahkú konzistenciu.
Znížime rýchlosť šľahania a postupne pridáme puding.
Krém nanesieme na kakaové cesto a rovnomerne rozotrieme.
Na krém položíme biele cesto.
Do nádoby s vodou pridáme jahodový sirup a zamiešame.
Sirupom potrieme cesto.
Potom cesto potrieme krémom.
Na krém položíme kakaové cesto a rozotrieme krém.
Koláč dáme vychladnúť do chladničky.
Do misky nalámeme čokoládu.
Pridáme smotanu a roztopíme vo vodnom kúpeli.
Čokoládovou polevou potrieme koláč a vložíme do chladničky, kým čokoláda úplne nestuhne.
Po vybratí z chladničky odstránime plech, zarovnáme okraje a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
































