Tieto české rohlíky nemajú chybu, vyskúšajte pravé a originálne domáce pečivo z Moravy.

Sú mäkučké ako pampúšiky.
Keď ich raz skúsite, kupované rožky už u vás doma nebudú mať šancu.
Navyše, ich príprava je úplne jednoduchá
Ako pripraviť pravé české rohlíky?
Potrebujeme:
260 ml vlažnej vody
20g oleja
10g soli

300g polohrubej múky
200g hladkej múky
1,5 lyžičky instantného droždia alebo 17,5g čerstvého droždia
5g cukru
Postup:
Z dvoch lyžíc vody, droždia, cukru a jednej lyžice múky prirpavíme kvások.

Potom zmiešame s ostatnými surovinami.
Vypracujeme jednotné cesto.
Cesto necháme na teplom mieste kysnúť 40 minút.

Cesto rozdelíme na 15-16 menších kúskov.
Preložíme ich na pracovnú dosku, ktorú si pokryjeme fóliou.
Každý kúsok rozvaľkáme na podlhovastú placku.

Jednoducho zrolujeme.
Rožky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme zmesou rozmiešaného vajíčka a mlieka.

Pečieme pri teplote 150 stupňov 20 minút, alebo pri teplote 200 stupňov 10-15 minút.
České rohlíky podávajte s oblohou podľa chuti, prípadne si na nich môžete pochutnať aj bez ďalších prídavkov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















