Hrnčiarske rezne na prírodno: Úžasne šťavnaté a mäkučké mäsko v smotanovej omáčke!

Ide o výborné, extra rýchle a pritom výborné jedlo!

Výborné rezne na prírodno, hrnčiarske asi preto, že som ich prvýkrát prvýkrát ochutnala na návšteve u kamarátky v Hrnčiarovciach.

 

 

Každopádne, ide o výborné, extra rýchle a pritom výborné jedlo!

Ako pripraviť hrnčiarske rezne?

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs alebo bravčových rezňov nakrájaných na plátky

250 g húb nakrájaných na kúsky

1 bal. smotany na varenie alebo na šľahanie

 

 

2 lyžice horčice

1 väčšiu cibuľku

Vegetu, soľ

1 lyžičku kari korenia

 

 

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

Postup:

Mäso očistíme, umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.

Ochutíme soľou, korením a vegetou. Ideálne necháme v chladiče odležať aspoň 20 minút.

 

 

Ak nemáme čas, môžeme s mäskom pracovať aj hneď.

Mäso potom sprudka opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista a zložíme z plameňa.

Na tom istom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a huby a restujeme, až kým sa neodparí väčšina vody.

 

 

Potom pridáme 300 ml vody a varíme asi 10 minút.

Následne na panvicu vrátime mäso a všetko spolu varíme asi 10 minút.

Nakoniec pridáme smotanu zmiešanú s 2 lyžicami horčice a všetko spolu necháme prevariť.

 

 

Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes