Výborné rezne na prírodno, hrnčiarske asi preto, že som ich prvýkrát prvýkrát ochutnala na návšteve u kamarátky v Hrnčiarovciach.

Každopádne, ide o výborné, extra rýchle a pritom výborné jedlo!
Ako pripraviť hrnčiarske rezne?
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs alebo bravčových rezňov nakrájaných na plátky
250 g húb nakrájaných na kúsky
1 bal. smotany na varenie alebo na šľahanie

2 lyžice horčice
1 väčšiu cibuľku
Vegetu, soľ
1 lyžičku kari korenia

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno
Postup:
Mäso očistíme, umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.
Ochutíme soľou, korením a vegetou. Ideálne necháme v chladiče odležať aspoň 20 minút.

Ak nemáme čas, môžeme s mäskom pracovať aj hneď.
Mäso potom sprudka opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista a zložíme z plameňa.
Na tom istom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku a huby a restujeme, až kým sa neodparí väčšina vody.

Potom pridáme 300 ml vody a varíme asi 10 minút.
Následne na panvicu vrátime mäso a všetko spolu varíme asi 10 minút.
Nakoniec pridáme smotanu zmiešanú s 2 lyžicami horčice a všetko spolu necháme prevariť.

Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















