Veľmi šťavnaté mäsové valčeky s cesnakom: Skúste namiesto obyčajných fašírok toto vylepšenie, luxusná chuť!

Tento recept je dôkazom, že aj malé vylepšenie dokáže premeniť obyčajné jedlo na gurmánsky zážitok.

Ak už vás klasické fašírky trochu omrzeli, tento recept vám otvorí nový svet chutí.

 

 

Šťavnaté mäsové valčeky s cesnakom sú jednoduché na prípravu, no výsledok pôsobí ako z profesionálnej kuchyne.

Mäso je vo vnútri mäkučké, na povrchu krásne opečené a vďaka zmesi korenín a cesnaku má nezameniteľnú vôňu aj chuť.

Skvele sa hodia k zemiakom, ryži či čerstvému pečivu – a zaručene zmiznú z taniera skôr, než sa stihnú vychladnúť.

Tento recept je dôkazom, že aj malé vylepšenie dokáže premeniť obyčajné jedlo na gurmánsky zážitok.

Ako pripraviť mäsové valčeky so syrom?

Potrebujeme:

Mleté mäso – 800g

 

 

Vajce -1ks.

Soľ -1 lyžičky

Čierne korenie – podľa chuti

Cesnak – 5-6 strúčikov

Múka hladká -2 lyžice

Voda – 60 ml

Mrkva – 1 ks

Cibuľa – 2 ks

Príloha (voliteľné):

Čerstvý šalát

Varené alebo opekané zemiaky

Obľúbená omáčka

Čerstvé pečivo

Postup:

V miske zmiešame vajce, korenie a pretlačený cesnak.

 

 

Pridáme k mletému mäsu a dobre premiešame.

Pridáme aj múku a pomocou hrdla z plastovej fľaše formujeme valčeky.

Valčeky osmažíme sprudka na oleji a následne vyberieme z panvice.

 

 

Výpek prelejeme do hlbšieho hrnca a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu aj nastrúhanú mrkvu.

Keď je tento základ mäkký, pridáme valčeky.

Podlejeme trochou vody a necháme dusiť, kým mäso nie je celkom hotové.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes