Potrite plátky mäsa touto skvelou zmesou a výborný obed je o chvíľku na stole: Netreba ani prílohu!

Stačí pár surovín, jednoduchá zmes na potretie mäsa a o zvyšok sa postará rúra.

 

 

Mäso zostane šťavnaté, nádherne voňavé a plné chuti – bez potreby akejkoľvek prílohy.

Ideálne, keď chcete uvariť niečo výnimočné, ale nemáte čas na zdĺhavé varenie.

Tento trik poznali už naše staré mamy – a veru, funguje spoľahlivo dodnes!

Ako pripraviť obložené kuracie rezne na plechu?

Hľadáte tip na chutný a nenáročný obed z youtube, ktorým potešíte svoju rodinku?

Práve ste ho našli :)

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

 

 

1 ČL soli

1 ČL čierneho mletého korenia

1 ČL červenej mletej papriky

1 ČL bylinky podľa chuti

1 cibuľu

100 g paradajok

50 g petržlenovej vňate

 

 

3 vajcia na tvrdo

150 g tvrdého syra

2 strúčiky cesnaku

2 PL majonézy

1 PL rastlinného oleja

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, narežeme na tenké plátky a jemne naklepeme tĺčikom.

Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a bylinkami.

 

 

Necháme 15 minút odpočívať v chladničke.

Cibuľu si prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky, paradajky na malé kúsky.

Vajíčka a syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a vňať si nasekáme na drobno.

 

 

Časť syra si odložíme bokom na posypanie.

K vajíčkam a zvyšnému syru pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.

Osolíme, okoreníme, pridáme majonézu, nasekanú vňať, cibuľu a paradajky.

Všetko spolu zmiešame.

 

 

Plech si potrieme jemnou vrstvou oleja, naukladáme vedľa seba kuracie plátky a na ne navrstvíme pripravenú zmes.

Posypeme syrom a dáme zapiecť na 20 minút do rúry predhriatej na 200 stupňov.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes