Stačí pár surovín, jednoduchá zmes na potretie mäsa a o zvyšok sa postará rúra.

Mäso zostane šťavnaté, nádherne voňavé a plné chuti – bez potreby akejkoľvek prílohy.
Ideálne, keď chcete uvariť niečo výnimočné, ale nemáte čas na zdĺhavé varenie.
Tento trik poznali už naše staré mamy – a veru, funguje spoľahlivo dodnes!
Ako pripraviť obložené kuracie rezne na plechu?
Hľadáte tip na chutný a nenáročný obed z youtube, ktorým potešíte svoju rodinku?
Práve ste ho našli :)
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs

1 ČL soli
1 ČL čierneho mletého korenia
1 ČL červenej mletej papriky
1 ČL bylinky podľa chuti
1 cibuľu
100 g paradajok
50 g petržlenovej vňate

3 vajcia na tvrdo
150 g tvrdého syra
2 strúčiky cesnaku
2 PL majonézy
1 PL rastlinného oleja
Postup:
Kuracie prsia si umyjeme, osušíme, narežeme na tenké plátky a jemne naklepeme tĺčikom.
Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a bylinkami.

Necháme 15 minút odpočívať v chladničke.
Cibuľu si prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky, paradajky na malé kúsky.
Vajíčka a syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a vňať si nasekáme na drobno.

Časť syra si odložíme bokom na posypanie.
K vajíčkam a zvyšnému syru pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.
Osolíme, okoreníme, pridáme majonézu, nasekanú vňať, cibuľu a paradajky.
Všetko spolu zmiešame.

Plech si potrieme jemnou vrstvou oleja, naukladáme vedľa seba kuracie plátky a na ne navrstvíme pripravenú zmes.
Posypeme syrom a dáme zapiecť na 20 minút do rúry predhriatej na 200 stupňov.
Prajeme dobrú chuť!




















