Fantastický a veľmi rýchly dezert, ktorý viete pripraviť bez pečenia, naozaj jednoducho.

Určite skúste, nebudete ľutovať.
Ako pripraviť banánovú maškrtu bez pečenia?
Potrebujeme:
krém:
vajcia – 2 ks
cukor – 160 – 180 g
vanilín alebo vanilkový cukor
škrob – 60 g
mlieko – 800 ml
šľahačka – 250 ml
glazúra:

šľahačka – 200 ml
čokoláda – 200 g
sušienky – 600 gr
Postup:
Najskôr si pripravíme krém. Vajcia vymiešame s oboma cukrami a škrobom.

Potom pridáme menšiu časť mlieka a dobre rozmiešame na jednotnú zmes.
Nalejeme do hrnca a prilejeme aj zvyšné mlieko – dobre rozmiešame a za stáleho miešania varíme, kým nezískame hustý puding.
Zložíme z plameňa, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Keď je krém vychladnutý, vyšľaháme si šľahačku a po častiach zmiešame s pudingom.
Pripravíme si formu 25×35 cm.
Dno vyložíme sušienkami a vrstvíme – na sušienky natrieme vrstvu krému, uložíme kolieska banánov, opäť sušienky, krém, banány a takto pokračujeme.

Končíme vrstvou krému.
Na plameni si rozpustíme čokoládu v smotane na šľahanie a touto zmesou prelejeme vrch dezertu.
Dáme stuhnúť a môžeme krájať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















